Ardennen reistips: Kamperen met privé sanitair in de Belgische Ardennen

Ben je op zoek naar een unieke kampeerervaring in de Belgische Ardennen? Overweeg dan zeker om te kamperen met privé sanitair! Dit biedt niet alleen extra comfort en privacy, maar ook meer hygiëne en veiligheid in deze tijden van COVID-19. In dit artikel delen we enkele tips en aanbevelingen voor het vinden van de beste campings met privé sanitair in de Belgische Ardennen.

Waarom kamperen met privé sanitair?

Kamperen met privé sanitair biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele kampeerervaringen. Allereerst heb je meer privacy en intimiteit, aangezien je niet hoeft te delen met andere kampeerders. Dit is vooral handig voor gezinnen met kinderen of groepen vrienden die samen reizen. Daarnaast biedt privé sanitair meer hygiëne en veiligheid, aangezien je niet hoeft te delen met andere kampeerders die je niet kent. Dit is vooral belangrijk in deze tijden van COVID-19, waarin we allemaal extra voorzichtig moeten zijn met onze gezondheid en die van anderen.

Hygiëne en veiligheid

Het is belangrijk om te benadrukken dat kamperen met privé sanitair geen garantie biedt tegen COVID-19 of andere ziekten. Het blijft belangrijk om de algemene richtlijnen te volgen, zoals het dragen van een masker, het regelmatig wassen van je handen en het vermijden van drukke plaatsen. Echter, kamperen met privé sanitair kan helpen om het risico op besmetting te verminderen, aangezien je minder hoeft te delen met andere kampeerders.

Hoe vind je campings met privé sanitair?

Er zijn verschillende manieren om campings met privé sanitair te vinden in de Belgische Ardennen. Een goede optie is om te zoeken op websites en platforms die gespecialiseerd zijn in kamperen en glamping, zoals Ardennenbed.nl. Hier vind je een uitgebreide selectie van campings en accommodaties in de Ardennen, inclusief gedetailleerde informatie over de voorzieningen en diensten, zoals privé sanitair.

Een unieke kampeerervaring in de Belgische Ardennen met privé sanitair biedt extra comfort, privacy, hygiëne en veiligheid in deze tijden van COVID-19. Het is belangrijk om te benadrukken dat kamperen met privé sanitair geen garantie biedt tegen COVID-19 of andere ziekten. Online zoeken op gespecialiseerde websites, contact opnemen met locals of toeristische diensten en het lezen van reviews van andere kampeerders kunnen helpen bij het vinden van de beste campings met privé sanitair. Het is belangrijk om op tijd te boeken en de voorzieningen en reviews te controleren voordat je boekt. Enkele van de beste campings met privé sanitair zijn Camping Le Confluent, Camping Spa d’Or en Camping Parc La Clusure.

Online zoeken

Een andere optie is om online te zoeken naar campings met privé sanitair in de Ardennen. Hierbij kan je gebruik maken van zoekmachines zoals Google of Bing, waar je terecht komt op verschillende websites van campings.

Vraag het aan locals

Als je op zoek bent naar lokale tips en aanbevelingen, kan je ook contact opnemen met locals of toeristische diensten in de regio. Zij kunnen je vaak helpen bij het vinden van de beste campings met privé sanitair en kunnen je ook informeren over andere activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt.

Waar moet je op letten bij het boeken van een camping met privé sanitair?

Als je eenmaal een camping met privé sanitair hebt gevonden die aan je wensen voldoet, zijn er enkele zaken waar je op moet letten bij het boeken van je verblijf. Hieronder vind je enkele tips en aanbevelingen:

Een belangrijke tip voor een unieke en veilige kampeerervaring in de Belgische Ardennen is kamperen met privé sanitair. Dit biedt extra comfort, privacy, hygiëne en veiligheid, vooral in deze tijden van COVID-19. Het vinden van campings met deze voorziening kan via gespecialiseerde websites, online zoeken of het vragen aan locals of toeristische diensten. Bij het boeken van een camping is het belangrijk om op tijd te boeken, de voorzieningen en reviews te controleren. Enkele van de beste campings met privé sanitair in de Ardennen zijn Camping Le Confluent, Camping Spa d’Or en Camping Parc La Clusure.

Boek op tijd

Campings met privé sanitair zijn vaak erg populair, vooral in het hoogseizoen. Daarom is het belangrijk om op tijd te boeken, zodat je zeker bent van een plekje op de camping van je keuze.

Controleer de voorzieningen

Controleer voordat je boekt welke voorzieningen er precies zijn op de camping, en of deze aan je wensen voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van het sanitair, de aanwezigheid van een keuken of barbecue, of de mogelijkheid om te zwemmen in de buurt.

Lees de reviews

Lees ook altijd de reviews van andere kampeerders voordat je boekt. Hierdoor krijg je een beter idee van de kwaliteit van de camping en de voorzieningen, en kan je beter inschatten of deze aan je wensen voldoet.

Wat zijn enkele van de beste campings met privé sanitair in de Ardennen?

Er zijn tal van campings in de Belgische Ardennen die privé sanitair aanbieden. Hieronder vind je enkele van de beste campings die je kan overwegen voor je volgende kampeeravontuur:

Camping Le Confluent

Camping Le Confluent is gelegen aan de oevers van de Ourthe en biedt verschillende kampeerplaatsen met privé sanitair. De camping beschikt ook over een zwembad, speeltuin en restaurant, en ligt op slechts enkele kilometers van La Roche-en-Ardenne.

Camping Spa d’Or

Camping Spa d’Or is een luxe camping in de buurt van de stad Spa, bekend om zijn thermale baden. De camping biedt verschillende kampeerplaatsen met privé sanitair en beschikt ook over een wellnesscentrum, restaurant en zwembad.

Camping Parc La Clusure

Camping Parc La Clusure is gelegen in het hart van de Ardennen en biedt verschillende kampeerplaatsen met privé sanitair. De camping beschikt ook over een zwembad, speeltuin en restaurant, en ligt op slechts enkele kilometers van de historische stad Bastogne.

FAQs: Camping met privé sanitair Belgische Ardennen

Wat is een camping met privé sanitair in de Belgische Ardennen?

Een camping met privé sanitair in de Belgische Ardennen biedt de luxe van een eigen badkamer op de kampeerplaats. Het sanitair bestaat meestal uit een douche, toilet en wastafel. Dit betekent dat u niet meer naar het gemeenschappelijke sanitair hoeft te lopen en dat u meer privacy heeft.

Wat zijn de voordelen van een camping met privé sanitair in de Belgische Ardennen?

Het grootste voordeel van een camping met privé sanitair in de Belgische Ardennen is dat u meer privacy heeft. U hoeft niet meer te wachten op een douche of toilet en u heeft uw eigen privé ruimte. Bovendien is het vaak hygiënischer en comfortabeler dan het gemeenschappelijke sanitair.

Is een camping met privé sanitair duurder dan een camping met gemeenschappelijk sanitair?

Ja, over het algemeen zijn campingplaatsen met privé sanitair duurder dan kampeerplaatsen met gemeenschappelijk sanitair. Dit komt omdat de bouw en het onderhoud van privé sanitair faciliteiten duurder zijn dan het gemeenschappelijke sanitair.

Zijn er camping met privé sanitair in de Belgische Ardennen?

Ja, er zijn verschillende campings in de Belgische Ardennen die privé sanitair aanbieden. Het is verstandig om voor vertrek te reserveren zodat u zeker weet dat er plek is.

Kan ik mijn caravan of camper aansluiten op het privé sanitair?

Ja, bij een camping met privé sanitair kunt u uw caravan of camper aansluiten op het privé sanitair. Het is wel raadzaam om bij het reserveren te vermelden dat u een caravan of camper heeft, zodat de camping hiermee rekening kan houden bij het toekennen van een kampeerplaats.

Wat is de beste periode om te kamperen in de Belgische Ardennen?

De beste periode om te kamperen in de Belgische Ardennen is van mei tot en met september. Het weer is dan over het algemeen aangenaam en de natuur staat in bloei. Oktober tot en met april kan het erg koud worden en er kan sneeuw vallen, wat niet ideaal is voor kamperen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *