Camping in de Ardennen: Honden toegelaten

De beste campings in de Ardennen voor hondenliefhebbers

De Ardennen zijn een populaire bestemming voor kampeerders die van de natuur houden. Als je een hond hebt, dan wil je deze natuurlijk graag meenemen op vakantie. Gelukkig zijn er veel campings in de Ardennen waar honden toegelaten zijn. Hier zijn enkele van de beste opties:

Camping Petite Suisse

Camping Petite Suisse is een prachtige camping in de Belgische Ardennen. Het is gelegen in het hart van de natuur en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. De camping is ook zeer hondvriendelijk en heeft speciale voorzieningen voor honden, zoals een hondendouche en een hondenweide.

Camping Spa d’Or

Camping Spa d’Or is een andere geweldige optie voor hondenliefhebbers. Deze camping ligt in de buurt van het stadje Spa en biedt een scala aan activiteiten voor zowel mens als dier. Er zijn speciale hondvriendelijke accommodaties beschikbaar en de camping heeft ook een hondenweide.

Camping Le Val de l’Aisne

Camping Le Val de l’Aisne is een gezinsvriendelijke camping die ook zeer hondvriendelijk is. De camping is gelegen in een prachtige groene omgeving en biedt veel ruimte voor honden om rond te rennen. Er zijn ook speciale hondenvoorzieningen beschikbaar, zoals een hondendouche en een hondenweide.

Tips voor kamperen met honden in de Ardennen

Als je van plan bent om te gaan kamperen in de Ardennen met je hond, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je vakantie soepel verloopt:

Zorg voor voldoende water

Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt voor je hond, vooral als je van plan bent om lange wandelingen te maken. Het kan ook nuttig zijn om een draagbare waterkom mee te nemen.

Houd je hond aangelijnd

In veel gebieden in de Ardennen moet je je hond aangelijnd houden. Dit is niet alleen voor de veiligheid van je hond, maar ook voor de veiligheid van andere mensen en dieren in de omgeving.

Neem voldoende voer mee

Je hond heeft waarschijnlijk meer voedsel nodig dan normaal als hij veel rondrent en actief is. Zorg ervoor dat je voldoende voer meeneemt voor de duur van je verblijf, en misschien zelfs wat extra voor het geval dat.

Zorg voor voldoende schaduw

Als het warm is, kan je hond oververhit raken als hij te veel in de zon staat. Zorg ervoor dat er voldoende schaduw is op de camping en tijdens wandelingen.

Vergeet de hondenpoepzakjes niet

Het is belangrijk om de omgeving schoon te houden, dus zorg ervoor dat je altijd hondenpoepzakjes bij je hebt zodat je de uitwerpselen van je hond kunt opruimen.

FAQs – Camping Ardennen Honden Toegelaten

Zijn honden toegestaan op de camping in Ardennen?

Ja, op de meeste campings in Ardennen zijn honden toegestaan. Let wel op, op sommige campings gelden er beperkingen en/of speciale regels voor honden.

Zijn er speciale faciliteiten voor honden op de camping?

Sommige campings bieden speciale faciliteiten voor honden zoals uitlaatvelden, hondendouches en -toiletten. Het is altijd aan te raden om dit van tevoren te checken bij de camping.

Zijn er extra kosten voor het meenemen van een hond?

Op de meeste campings in Ardennen zijn er extra kosten verbonden aan het meenemen van een huisdier. Check dit vooraf bij de camping.

Moet ik mijn hond aangelijnd houden op de camping?

Dit verschilt per camping. Op sommige campings moeten honden altijd aangelijnd zijn, op andere campings mogen honden loslopen op speciale hondenstranden of -weiden. Check dit vooraf bij de camping.

Zijn er beperkingen voor honden in de omgeving van de camping?

Ja, in sommige natuurgebieden gelden er beperkingen voor honden en moeten ze aan de lijn blijven. Het is aan te raden om de lokale regels hierover te checken, voordat je met je hond gaat wandelen.

Is het aan te raden om een hondenverzekering af te sluiten voor mijn hond op vakantie?

Het kan verstandig zijn om een hondenverzekering af te sluiten voor je hond als je op vakantie gaat. Controleer of je huidige verzekering ook dekking biedt voor het buitenland. Op sommige campings kan het verplicht zijn om een hondenverzekering af te sluiten.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *